Wijnaldum over eerbetoon aan Van Dijk: "Vond 'ie leuk"

17 november 2020, 12:59

Het eerbetoon van Georginio Wijnaldum (30) aan het adres van Virgil van Dijk is positief ontvangen. De middenvelder van het Nederlands elftal juichte op dezelfde manier als zijn collega bij Liverpool eerder deed en dat was een steunbetuiging voor VVD, die met een zware blessure kampt. "Virgil was er blij mee, vond het leuk", sprak Wijnaldum daarover.

Dat deed hij tijdens de persconferentie. "Of ik contact heb gehad met Van Dijk hierover? Jazeker. We hebben veel contact, maar het gaat niet altijd over voetbal", sprak Wijnaldum, die de aanvoerdersband bij Oranje tijdelijk overnam van zijn collega bij Liverpool. "Het gaat goed met Virgil." De verdediger revalideert van een zware knieblessure.

Zelf was Wijnaldum natuurlijk ook erg blij met zijn goals. "Ja, zeker. Ik heb het team geholpen en we hebben weer eens gewonnen. Natuurlijk ben ik meer blij met de overwinning, maar het is ook lekker om te scoren." Dat hij op de tien-positie stond, was niet iets wat hij per se heel graag wilde. "Dat is meer iets van de media. Iedereen heeft wel een favoriete positie, maar ik was er niet zo mee bezig."

Lees ookDe Boer kondigt wijzingen aan bij Oranje in Polen: "Frisse benen"

Niet meer in eigen hand

Waarom het Nederlands elftal het ondanks die zege op Bosnië en Herzegovina anders dan tijdens de eerste Nations League-editie momenteel niet op pole position ligt voor het bereiken van de Final Four, weet de middenvelder niet. "De vorige keer had je een poule van drie, nu van vier. De thuiswedstrijd tegen Italie ging het niet zo goed en de uitwedstrijd tegen Bosnië was achteraf heel belangrijk", wist Wijnaldum, die bovendien complimenten uitdeelde aan de koploper van de poule. "Italië speelde tegen ons heel erg goed. Het is niet zo dat ze onverdiend eerste staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen