Salarishuis probleem Barça, komst Neymar liep spaak

17 november 2020, 16:01

FC Barcelona moet nog altijd flink snijden in de spelerslonen. De clubs in de Primera Division hebben een individueel salarisplafond opgelegd gekregen, op basis van de verwachte inkomsten. Daarom moet FC Barcelona bijna de helft terug gaan in het loon dat ze mogen betalen: ze gaan van 671 miljoen naar 382,7 miljoen.

Dat heeft La Liga bekend gemaakt (zie onder voor het voor het overzicht). Door voor alle clubs een salarisplafond in te stellen, wil La Liga de loonproblematiek verminderen in de Primera Division. Real Madrid (468 miljoen) kan nog het meeste uitgeven, gevolgd door FC Barcelona en Atlético Madrid. De inschattingen zijn op basis van inkomsten en omzet van de laatste drie seizoenen. In totaal leveren alle clubs gezamenlijk 610 miljoen euro in.

Dat zorgt voor Ronald Koeman in elk geval voor forse problemen, want de club heeft nog altijd geen akkoord bereikt met de spelersgroep over het inleveren van salaris. De club wil dat de overige spelers - naast onder andere Frenkie de Jong en Gerard Piqué, die al wel toegaven - zo'n 190 miljoen euro inleveren aan loon. De onderhandelingen zitten echter muurvast en zijn voorlopig zelfs opgeschorst. Aankopen doen in de winter lijkt om deze reden helemaal onmogelijk. Eerder nog zullen er spelers moeten vertrekken.

Lees ook: Barcelona legt gesprekken over loonverlaging tijdelijk stil

{image[342956][right-half][]}Terugkeer Neymar

In bovenstaand kader zal FC Barcelona met terugwerkende kracht blij zijn met het feit dat Neymar uiteindelijk niet is teruggekeerd in Catalonië. Volgens voormalig directeur Javier Bordas bood FC Barcelona 110 miljoen plus Jean-Clair Todibo, Ivan Rakitic en Ousmane Dembélé voor de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain in de transferzomer van 2019.

"PSG wilde honderddertig miljoen euro voor Neymar hebben", stelt Bordas tegenover Cadena COPE over de onderhandelingen van destijds. "Neymar was twintig miljoen verwijderd van een rentree bij Barça. We kregen het uiteindelijk nét niet rond." Gezien de enorme salarispost die zijn komst met zich mee had gebracht, is de club nu blij dat hij nog in Parijs speelt.

Lees ook: Missers Barça: "Haaland niet in DNA

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen