Verhaegh geniet van ontwikkeling Max: "Heeft het afgedwongen"

17 november 2020, 16:16

Dat Philipp Max een goede start heeft gekend bij PSV en inmiddels Duits international is, heeft Paul Verhaegh niet verbaasd. De back speelde bij FC Augsburg twee jaar samen met de linksback en zag toen al de potentie. Het heeft echter even geduurd voordat hij tot wasdom kwam, concludeert Verhaegh.

"Het is niet zozeer de transfer naar PSV. Vooral zijn uitstekende begin in Eindhoven heeft de aandacht getrokken", denk zijn oud-ploeggenoot Verhaegh. De 37-jarige rechtsback, inmiddels actief achter de schermen bij FC Den Bosch, vindt het mooi om te zien dat hij het zo goed doet. "Er werd in Duitsland toch regelmatig over zijn mogelijkheden voor de nationale ploeg gespeculeerd", vertelt de Nederlander aan het Eindhovens Dagblad. "De bondscoach moet op basis van zijn spel in de Bundesliga toen toch wel een goed beeld van hem hebben gehad. Ik denk niet dat het puur zijn stap naar PSV is geweest, die hem nu helpt. Hij is gewoon ontzettend goed begonnen in Eindhoven. Heel overtuigend vond ik hem in de meeste wedstrijden. Zoals Philipp er ook meteen stond in het nationale team."

Verhaegh is van mening dat Max het verdiend om te spelen bij Duitsland. De verwachting is dat hij ook dinsdagavond tegen Spanje weer kan aantreden. "Hij heeft het zelf afgedwongen. Ik geniet van de manier waarop Philipp zich manifesteert. In Augsburg heeft hij ook altijd goed gepresteerd en het was ook gewoon een heel prettige collega. Een tijdje terug hebben we elkaar al gezien in Nederland. We zijn van plan om elkaar wat vaker op te zoeken. Hij heeft nu een druk programma en zelf heb ik het goed naar m'n zin bij FC Den Bosch, waar ik meerdere dagen per week actief mag zijn bij de A-selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen