Van de Looi: "Ik ben groot voorstander van spelers doorschuiven"

17 november 2020, 19:52

Het gaat goed met Jong Oranje, dat zich eindelijk weer eens geplaatst heeft voor het EK. Komende zomer mogen de Nederlandse talenten laten zien wat ze waard zijn op het toernooi in Slovenië. Erwin van de Looi kijkt er nu al naar uit.

De bondscoach van Jong Oranje weet dat het succes er ook voor zorgt dat zijn spelers doorschuiven naar Oranje. Recente voorbeelden dagvan zijn Owen Wijndal, Sven Botman en Ryan Gravenberch die nu allen bij Oranje zitten. "Ik druk de bondscoach tegenwoordig weg", lacht Van de Looi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zo werkt dat soms. Oranje is leidend."

Het zorgt ook voor tevredenheid bij Jong Oranje. "Het is voor die jongens hartstikke mooi. Dat vind ik echt. Ik ben een groot voorstander van spelers doorschuiven. Dat is het doel van elke speler hier en nu dat steeds vaker gebeurt, is dat hartstikke positief", vertelt hij. Met wie Oranje komende zomer gaat spelen op het EK, is zodoende nog onduidelijk. Van de Looi vindt het moeilijk om nu al aan te geven of zijn team dan voor de eindzege kan gaan. "Dat hangt er dus ook af van met welke ploeg we gaan. En wij hebben dus meer teams. Nederland is daar redelijk extreem in. Ik heb daar niet zoveel problemen mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen