De Jong treft De Graafschap: "Gevoel gaat nooit meer weg"

17 november 2020, 20:35

Henk de Jong kijkt uit naar komende donderdag. Dan neemt de trainer van SC Cambuur het met zijn ploeg op tegen De Graafschap, de club waar De Jong werkte voor zijn periode in Leeuwarden. Nog altijd koestert de oefenmeester warme gevoelens voor zijn oude c lub.

De band met de fans van De Graafschap was goed voor De Jong, net als het wonen in de Achterhoek. Dat is hem zeer goed bevallen. Nog altijd heeft de coach veel gevoel bij De Graafschap. "Dat gevoel gaat ook nooit meer weg. Mijn vrouw en ik kijken ook al een tijdje naar een vakantiehuisje in de Achterhoek, dat geeft wel aan hoe mooi we het daar hadden. En met de club spelen voor een volle Vijverberg. Dat was gewoon fantastisch", vertelt hij aan Omroep Gelderland.

Cambuur gaat donderdag op bezoek bij De Graafschap. De Leeuwarders hebben drie punten minder dan de koploper, maar ook een duel minder gespeeld. "Ik verwacht een gelijkwaardige wedstrijd", zegt De Jong. "Misschien dat wij iets meer de bal zullen hebben, maar daar schuilt juist ook het gevaar. De Graafschap heeft snelheid en kan goed omschakelen. We spelen allebei aanvallend en willen veel druk zetten. Het is volkomen terecht dat De Graafschap zoveel wint. Vaak in de slotfase, maar ze hebben een sterke selectie en doen het gewoon weer hartstikke goed."

De kracht van Cambuur is het maken van doelpunten. Zondag won het team met 7-2 van Almere City FC. "Wij hebben al 42 goals gemaakt, dat is wel heel veel inderdaad. Als het de ene week niet lukt, weten we dat we de week erna wel weer winnen. Dat vertrouwen is er. We zijn dit seizoen ook veel minder afhankelijk van Robert Mühren. Veel spelers scoren makkelijk, dat is wel heel lekker. Dat wij nu weer bij de beste teams horen, is ontzettend knap na die dikke klap van vorig seizoen. Dat is eigenlijk niet normaal zo goed", jubelt de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen