KNVB baalt van besluiten en gaat om tafel met Van Ark

17 november 2020, 23:08

Bij de KNVB is met ontevredenheid gereageerd op de persconferentie die Mark Rutte en Hugo de Jonge dinsdag hebben gehouden. De voetbalbond is teleurgesteld en had op versoepelingen gehoopt aangaande het amarteurvoetbal. Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, gaat volgende week om tafel met Tamara van Ark (minister van Medische Zorg en Sport).

Via een statement maakt de KNVB duidelijk dat er teleurstelling heerst. 'Dit is toch een beetje alsof je na 90 minuten een overwinning uit het vuur sleept, maar de wedstrijd bij het laatste fluitsignaal ongeldig wordt verklaard', schrijft Van der Zee. 'Ondanks al het werk en al het wachten staan we met lege handen.'

Op andere vlakken, zoals zwembaden, mag er weer iets meer dan enkele weken geleden. Voor het amateurvoetbal is er echter nog weinig mogelijk. 'Het voetbal mag alleen van twee naar vier personen die op één veld trainen. Voor een teamsport is dat een stap van niets naar bijna niets. Terwijl sporten de gezondheid en weerstand stimuleert en wij veilig in de buitenlucht trainen. Noodzakelijk om de 1,2 miljoen Nederlanders die voetballen gezond en fit te houden', vindt Van der Zee.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen