Ontketend Spanje leidt Duitsland met Max naar slachtbank: 6-0 (!)

17 november 2020 – Op onvoorstelbare wijze is Duitsland dinsdagavond vernederd in de Nations League. Spanje, dat vorige week nog gelijkspeelde tegen Oranje, was in Sevilla vele malen te sterk voor de tandeloze formatie van Joachim Löw. Bij rust stond het al 3-0 en uiteindelijk werd er afgefloten bij een 6-0 stand. Philipp Max van PSV beleefde zodoende een horroravond. Spanje stoomt door de winst door naar de finaleronde.

Ontketend Spanje leidt Duitsland met Max naar slachtbank: 6-0 (!)

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Niemand bij Duitsland zal deze enorme klap hebben zien aankomen. Feit was dat de bezoekers negentig minuten lang zijn weggetikt door Spanje, dat het moest doen zonder Sergio Busquets en Thiago. Bovendien vielen Sergio Ramos en Sergio Canales uit met blessures tegen de Duitsers. Spanje was zo sterk, dat die blessures er niet toe deden. Al na zeventien minuten stond het 1-0 toen Alvaro Morata op schitterende wijze de 1-0 in het doel kopte. Er werd ook nog een goal van hem onterecht afgekeurd wegens buitenspel in het eerste bedrijf.

Toch viel er genoeg te juichen voor Spanje, dat via uitblinker Ferran Torres na een halfuur op 2-0 kwam. De aanvaller van Manchester City werkte binnen uit een rebound nadat Dani Olmo de lat had geraakt. Toen Rodri er vijf minuten later ook 3-0 van maakte, werd Manuel Neuer gek. Hij zag tot zijn ongeloof dat de middenvelder simpel uit een corner kon binnen koppen.

Verwacht werd dat Spanje in de tweede helft gas terug zou nemen, omdat de buit immers al binnen was. Het tegendeel was waar: het team gaf nog meer gas en bleef Duitsland van de mat spelen. Ongelofelijk dat een sterk team als Duitsland zich zo liet wegvagen. Volledig terecht viel na 55 minuten de 4-0 via wederom Ferran Torres. Hij kon binnen werken na een sterke counter waarin José Gaya een belangrijke rol speelde. PSV-speler Max kon het onheil niet voorkomen en kwam te laat om die bal te blokken in zijn dramatische derde interland.

Torrres schoof niet veel later ook nog de 5-0 achter Neuer, waarmee de afgang van Duitsland compleet was. Geflatteerd was dat niet eens, want Spanje had nog wel meer kunnen scoren. Gezegd moet ook worden dat Serge Gnabry na die 5-0 nog de lat raakte. Uiteindelijk vuurde Duitsland in negentig armoedige minuten slechts één keer op doel. Het beleefde een kansloze avond in Sevilla en dat zal voor de nodige onrust zorgen bij Duitsland, zeker met het EK in aantocht. Dat Mikel Oyarzabal er ook nog 6-0 van maakte, was nog erger voor Duitsland maar was zeker niet onverdiend. De manier waarop was ook triest voor Duitsland. De aanvaller kon namelijk doodeenvoudig binnenschuiven na weer een rappe aanval. Het was de eerste keer sinds 1931 dat Duitsland zes doelpunten heeft moeten incasseren.

Door de winst is Spanje zeker van groepswinst in Groep A van Divisie A. Het land zal zodoende gaan deelnemen aan de finaleronde van de Nations League. Zwitserland tegen Oekraïne werd vanavond afgelast door corona, maar beide teams kunnen Spanje sowieso niet meer passeren.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd