Frankrijk blijft ongeslagen als groepswinnaar, Portugal wint

17 november 2020, 22:59   Bijgewerkt: 18 november 2020, 10:49

Net als Spanje gaat ook Frankrijk zich melden in de finaleronde van de Nations League. De regerend wereldkampioen deed wat het moest doen, namelijk winnen van Zweden. Dat gebeurde in Parijs met 4-2 en dat zorgde ervoor dat de Fransen ongeslagen naar de Nations League-eindronde gaan. Van de Final Four waren ze overigens al zeker.

Gemakkelijk ging het echter niet voor Frankrijk, aangezien het al na drie minuten op achterstand kwam door toedoen van Viktor Claesson. Die treffer werd al snel weer ongedaan gemaakt door Olivier Giroud. Benjamin Pavard deed ook een duit in het zakje en zorgde daarna voor een 2-1 ruststand. Na de pauze zorgde Giroud ervoor dat de 3-1 op de borden kwam na een uur spelen. Hij scoorde op piekfijn aangeven van Kylian Mbappé. Giroud staat nu op 43 goals en is langzaam maar zeker op weg om topscorer aller tijden te worden van Frankrijk. Die eretitel is nu nog in bezit van Thierry Henry (51 goals).

Robin Quaison deed in de slotfase nog iets terug namens Zweden, dat terugkwam tot 3-2. Een spannende slotfase volgde met opnieuw een kans voor Zweden. In de laatste minuut kreeg het een vrije trap, maar die werd zo slecht voor het doel gebracht dat Frankrijk eenvoudig op het verlaten doel kon afstormen. Kingsley Coman maakte van de gelegenheid gebruik en schoof de 4-2 in het lege doel. Frankrijk is met zestien punten uit zes duels eerste geworden, voor Portugal. Zweden eindigde met drie punten laatste en degradeert naar Divisie B.

Kroatië - Portugal 2-3

Kroatië en Portugal maakten er ondertussen een aardig duel van. Mateo Kovacic van Chelsea maakte zijn eerste twee doelpunten voor zijn land, maar dat was niet genoeg om de Portugezen op de knieën te krijgen. De regerend titelhouder in de Nations League, die de titel door de tweede plaats in de groep niet meer kan verdedigen, zegevierde met 2-3. Ruben Dias van Manchester City scoorde twee keer, terwijl ook Joao Felix van Atlético Madrid trefzeker was. Cristiano Ronaldo speelde de hele wedstrijd bij Portugal maar scoorde niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen