Nijkamp over racisme-rel: intern geen twijfel over intenties Jans

18 november 2020, 11:59   Bijgewerkt: 18 november 2020, 12:04

De beleidsmakers van FC Cincinnati hebben intern nooit getwijfeld aan de intenties van Ron Jans. De huidige succescoach van FC Twente vertrok bij de MLS-club na een racisme-rel, maar de clubleiding stond aan de kant van de oefenmeester. "Intern is dat nooit een issue geweest", stelt Gerard Nijkamp, general manager van de club.

Dat vertelt de GM tegenover De Stentor over het vertrek van Jans. "Ineens werd Ron in verband gebracht met racisme. Terwijl iedereen weet dat hij absoluut geen racist is. Maar dat wilde de spelersbond men op den duur wel laten geloven", stelt Nijkamp desgevraagd over de situatie van destijds. Jans besloot uiteindelijk zelf om op te stappen, maar een vertrek was onvermijdbaar geworden bij FC Cincinnati.

"De situatie was onhoudbaar geworden", erkent Nijkamp, die het voorval zelf nog besprak met Jans. "Ron en ik hebben het goed afgerond. Er is totaal geen rancune." Bij de aanstelling bij FC Twente gaf Jans aan wellicht gehoopt te hebben op meer steun vanuit Nijkamp, maar dat hij ook snapte dat het voor hem lastig is. Het duo kende elkaar van een eerdere en jarenlange samenwerking bij PEC Zwolle. 

Lees ookVisser steunt Jans: "Hij blijft bij ons erelid en altijd welkom"

Opvolger Jaap Stam kon in de MLS ook nog geen potten breken, maar dat was ingecalculeerd. Vanaf volgend jaar wil de club écht meestrijden om de play-offs. Nijkamp: "Daarop mag ik ook worden afgerekend. Maar daar maak ik me geen zorgen over. Zo spelen we vanaf volgend jaar niet meer bij de universiteit, maar in een nieuw hypermodern stadion. Dat genereert ook weer extra inkomsten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen