Oud-international Pim Doesburg (77) overleden

18 november 2020, 12:44   Bijgewerkt: 18 november 2020, 12:51

Treurig nieuws uit Rotterdam: Pim Doesburg is overleden. De voormalig keeperstrainer van Feyenoord en het Nederlands elftal is 77 jaar geworden. In zijn actieve carrière als speler kroonde hij zich tot voetballer met de meeste wedstrijden in de Eredivisie en heeft dat record tot aan zijn overlijden achter zijn naam staan.

Dat nieuws bracht RTV Rijnmond naar buiten en is inmiddels door het Algemeen Dagblad en Voetbal International bevestigd. De geboren Rotterdammer stond zijn hele voetballoopbaan als doelverdediger onder contract bij afwisselend Sparta Rotterdam en PSV, voor wie hij opgeteld 687 wedstrijden speelde. Dat is een record waarbij vrijwel niemand in de buurt kan komen, alleen Jan Jongbloed kwam tot een enigszins vergelijkbaar aantal. 

Ook speelde Doesburg acht interlands voor Oranje, waar hij later tussen 1990 en 2000 keeperstrainer was. De functie van keeperstrainers vervulde hij tot en met 2007 ook in De Kuip bij Feyenoord, waar hij werd opgevolgd door Patrick Lodewijks. Eerder was hij al een jaartje bij Sparta Rotterdam actief in de functie van keeperstrainer. 

Doesburg behaalde met PSV in zijn periode twee landstitels (1985/1986 en 1986/1987), maar was in die periode wel de tweede keeper van de Eindhovenaren. Hans van Breukelen genoot die seizoenen de voorkeur boven Doesburg, die in totaal dertien seizoenen voor PSV uitkwam. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen