Premier League komt terug op besluit: tóch weer vijf wissels

18 november 2020, 15:15   Bijgewerkt: 18 november 2020, 15:20

Clubs in de Premier League mogen per heden tóch weer vijf keer wisselen per wedstrijd. Hoewel afgelopen zomer werd besloten om de regeling voor het huidige lopende seizoen af te schaffen en terug te gaan naar drie wissels, wordt daarop nu al – vooral door de vele blessures – teruggekomen.

De beslissing van destijds was gebaseerd op basis van stemmen van de Engelse clubs, maar met name bij de topclubs zorgde het teruggaan naar drie wissels voor heel veel onvrede. Vooral Liverpool en Manchester City - die een krankzinnig vol programma hebben in het restant van 2020 - hebben zich meermaals uitgelaten tegen het feit dat er maar drie keer gewisseld mag worden.

De selectie van City en Liverpool kampen met heel veel blessureleed. Bij The Reds staan onder andere Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Alex Oxlade-Chamberlain, Thiago Alcântara en Fabinho buitenspel. Het was voor Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een reden om een oproep te doen om terug te gaan naar vijf wissels in de Premier League: met succes, dus.

Lees ook: Premier League kiest niet voor vijf

Destijds was het een opmerkelijke keuze, want in veel andere landen – waaronder Nederland – werd de aanbeveling van de IFAB (International Football Association Board) wel overgenomen om vijf keer te mogen wisselen ook dit seizoen. Ook op het EK 2021 kunnen de ploegen vijf keer een nieuwe speler inbrengen, verdeeld over drie wisselmomenten. Voor de Premier League is dat dus ook weer aan de hand. De Belgische Jupiler Pro League gaat overigens ook nog altijd uit van drie wissels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen