Klaassen van 10 naar 6: "In het buitenland beter in geworden"

18 november 2020, 15:56

De terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax mag succesvol worden genoemd. De 27-jarige middenvelder is een vaste kracht in het team van trainer Erik ten Hag en maakte deze interlandperiode zijn rentree in Oranje. Bijna voelt het alsof Klaassen nooit is weggeweest. "Maar ik heb in het buitenland ook wel wat meegemaakt", zegt Klaassen bij Ajax TV.

Klaassen maakte ruim drie jaar geleden de overstap van Ajax naar Everton en keerde deze zomer via Werder Bremen terug in Amsterdam. "Voor mijn gevoel ben ik wel even weggeweest, er zijn toch wel wat dingen anders. Maar ik voel me goed en speel lekker, dus ik heb niet het gevoel dat ik heel veel aanpassingen nodig heb gehad", vertelt hij. "Het voelt als een warm bad, een soort van thuiskomen."

Als nummer 10 vertrok Klaassen in 2017 bij Ajax. Nu speelt hij vooral op de 6-positie. "Dat bevalt ook goed. Dat is een van de dingen waarin ik in het buitenland beter ben geworden, vooral in Duitsland. Op die positie heb ik veel gespeeld", vervolgt de Oranje-international, die op het Ajax-middenveld veel samenspeelt met Ryan Gravenberch.

"Ik praat veel met hem en probeer hem in het veld te sturen. Ik weet hoe fijn dat is als je een jonge jongen bent, dan ben je toch meer op jezelf gefocust. Dan is het lekker als jongens met je bezig zijn en je proberen te helpen. Voetballen hoef ik hem niet te leren, dat kan hij wel", lacht Klaassen, die aanstipt dat de samenwerking nog beter kan. "Het moet nog groeien, daar zijn we elke dag mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen