Henk de Jong waakt voor gemakzucht: "Duitsland ging er dik af"

18 november 2020 – SC Cambuur tankte zondag vertrouwen voor de topper tegen De Graafschap door met liefst 7-2 te winnen van concurrent Almere City. Henk de Jong waakt in aanloop naar de wedstrijd in De Vijverberg voor gemakzucht. "Duitsland kan ook heel goed voetballen, maar ging er gisteravond wel dik af", doelt hij op de 6-0 zege van Spanje dinsdagavond.

Henk de Jong waakt voor gemakzucht: "Duitsland ging er dik af"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De verschillen in de top van de Eerste Divisie zijn klein. De Graafschap gaat met 28 punten aan kop, maar voelt de hete adem van Almere City (27 punten) en SC Cambuur (25 punten). De Leeuwarders hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld. "Als we het morgen niet goed doen, dan is die overwinning op Almere meteen een stuk minder waard", zegt De Jong op de clubsite. "Daarom staan we er ook heel nuchter in en zijn we meteen doorgeschakeld naar de volgende wedstrijd. Neemt niet weg dat we dat natuurlijk wel met een heel goed gevoel doen."

De Graafschap en SC Cambuur zijn de twee clubs die vorig seizoen op weg waren naar promotie, totdat corona om de hoek kwam kijken. "We dachten samen te promoveren, maar dat gebeurde niet", aldus De Graafschap-trainer Mike Snoei. "Nu staan we tegenover elkaar en strijden we voor die bovenste plek. Het wordt moeilijk genoeg; Cambuur heeft een selectie die al lang bij elkaar is. Het is een lastige ploeg om te bestrijden, maar op allerlei andere manieren is er wel iets te halen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd