Oranje met Hateboer, Van Aanholt, Stengs en Malen tegen Polen

18 november 2020, 18:55   Bijgewerkt: 18 november 2020, 19:22

Frank de Boer heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor de uitwedstrijd tegen Polen bekendgemaakt. Ten opzichte van de 3-1 zege tegen Bosnië-Herzegovina wijzigt de bondscoach zijn elftal op vier plekken. Hans Hateboer, Patrick van Aanholt, Calvin Stengs en Donyell Malen zijn de nieuwkomers.

In aanloop naar de laatste wedstrijd in de poulefase van de Nations League kondigde De Boer aan dat Oranje in Polen niet met dezelfde elf als tegen Bosnië-Herzegovina zou starten. "Ik wil wat frisse benen in de ploeg hebben", zei hij op zijn persconferentie daags voor de wedstrijd in Chorzow. De Boer heeft woensdag woord bij daad gevoegd en vier wijzigingen doorgevoerd.

Hateboer, Van Aanholt, Stengs en Malen spelen in plaats van Denzel Dumfries, Owen Wijndal, Steven Berghuis en Luuk de Jong. Zeven spelers behouden hun basisplaats. Tim Krul neemt wederom plaats onder de lat, Stefan de Vrij en Daley Blind vormen het hart van de verdediging, Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong vormen opnieuw het middenveld en Memphis Depay blijft in de aanval staan, maar verhuist wel naar de spitspositie.

Oranje moet woensdagavond winnen van Polen om kans te maken op het bereiken van de Final Four van de Nations League. Tegelijkertijd moet het team van Frank de Boer hopen op een misstap van Italië, dat het in Sarajevo opneemt tegen Bosnië-Herzegovina.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen