UEFA straft Ajax niet voor overtreden coronaprotocol

18 november 2020, 19:38   Bijgewerkt: 18 november 2020, 19:55

Ajax wordt niet gestraft voor het overtreden van het door de UEFA opgestelde coronaprotocol. Een woordvoerder van de Europese voetbalbond bevestigt aan het Deense TV3 dat de Amsterdammers een eventuele sanctie ontlopen daar in het officiële rapport geen melding is gemaakt van de overtreding.

Eerder deze week schreef Ekstra Bladet dat Ajax in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland het coronaprotocol had overtreden. De Amsterdammers werden vlak voordat zij naar Denemarken zouden afreizen opgeschrikt door liefst elf positieve coronatests. Daardoor stapten onder meer André Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen niet in het vliegtuig dat de Amsterdamse selectie naar Denemarken bracht. Zij kregen geen toestemming van de Deense autoriteiten om naar Denemarken te vliegen, daar zij geen negatieve coronatest van maximaal 72 uur oud konden overleggen.

Later die maandag vlogen Onana, Tadic, Gravenberch en Zakaria Labyad alsnog naar Denemarken. Zij stapten op een gewone lijnvlucht van KLM, die in Billund landde. Daarmee brak Ajax het protocol van de UEFA. Spelers mogen namelijk alleen met een privévliegtuig naar een uitwedstrijd in de Champions League reizen. Klaassen en Maarten Stekelenburg, die een dag later aankwamen, vlogen wel met een privévliegtuig de Ajax-selectie achterna.

De overtreding had kunnen leiden tot een disciplinaire zaak, maar Ajax hoeft niet meer te vrezen. Als er in het officiële rapport wél melding was gemaakt van het incident, dan waren de Amsterdammers waarschijnlijk beboet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen