Lukaku leidt België naar plek in finaleronde Nations League

18 november 2020, 22:51   Bijgewerkt: 18 november 2020, 22:57

België heeft zich woensdagavond verzekerd van een plek bij de Final Four van de Nations League. De Belgen hadden aan een 4-2 zege op Denemarken genoeg om de groepswinst te pakken. Romelu Lukaku droeg met twee doelpunten flink bij aan de overwinning.

België nam afgelopen weekend een voorschot op de groepszege door met 2-0 te winnen van Engeland. De Belgen hadden woensdagavond tegen Denemarken aan een remise genoeg om door te stoten naar de finaleronde van de Nations League. Vanaf het eerste fluitsignaal was echter duidelijk dat de Belgen niet op een gelijkspel zouden spelen.

Na drie minuten spelen opende Youri Tielemans de score. Met een schot van afstand verschalkte hij Kasper Schmeichel, zijn teamgenoot bij Leicester City. Aan de andere kant kwam Jonas Wind een kwartier later op gelijke hoogte, wat de spanning in Leuven terugbracht. Na rust maakte België het karwei af. Eerst scoorde Lukaku op aangeven van Kevin De Bruyne, daarna kopte hij raak op aangeven van Thorgan Hazard. In de slotfase kwam Denemarken nog terug tot 3-2 door een eigen goal van Nacer Chadli, al mocht doelman Thibaut Courtois zich de goal best aanrekenen. De Bruyne drukte vervolgens de Deense hoop op een comeback met de 4-2 de kop in.

Overige uitslag:

Engeland - IJsland 4-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen