De Boer: "Meer positieve dan negatieve dingen gezien"

18 november 2020, 23:22

Tevredenheid overheerst bij Frank de Boer na de 1-2 zege tegen Polen. Natuurlijk ziet de bondscoach nog genoeg verbeterpunten na de tweede overwinning onder zijn leiding, maar het aantal kansen dat Oranje in Chorzow creëerde stemt hem tevreden.

Oranje begon belabberd aan de laatste poulewedstrijd in de Nations League. Al na vijf minuten maakte Kamil Józwiak namens de Polen de 1-0. "Ik heb ze van tevoren gewaarschuwd dat zij wat willen laten zien aan de Poolse fans en trainer na het gedoe met Lewandowski. Dan moet je vanaf de eerste seconde alert zijn. Dat waren we niet. Daarna hebben we het goed opgepakt en creëerden we de ene na de andere kan, soms een halve en soms een hele grote", begint hij voor de camera van de NOS.

Net als tegen Bosnië-Herzegovina oogde Oranje in de omschakeling kwetsbaar. "Dat moeten we natuurlijk analyseren. We moeten beter staan en beter weten wanneer we wel en niet risico moeten nemen. Soms lijden we balverlies waar we geen balverlies moeten lijden, daar kun je niet tegen voetballen. Maar bij sport hoort het maken van fouten, die maken wij ook. Soms is dat wel frustrerend, maar ik kijk ook naar de positieve dingen. Ik heb meer positieve dingen dan negatieve dingen gezien."

De staat van het veld waarop Polen en Oranje speelden was slecht. "Je zag dat Davy Klaassen daar moeite mee had, hij leek soms op schaatsen te staan. Het was niet in ons voordeel", aldus de coach, die het inbrengen van Luuk de Jong gekscherend een 'gouden wissel' noemt. Vlak nadat De Jong binnen de lijnen was gekomen, kopte Georginio Wijnaldum de 1-2 binnen. "Ik had het gevoel dat de wedstrijd naar onze hand was en we wilden het over de streep trekken."

De zege op Polen noemt De Boer 'dikverdiend'. "We hebben de rug gerecht en tot de laatste seconden geknokt. Ik heb tegen de spelers gezegd: je kunt op een EK niet zo beginnen, dan loop je achter de feiten aan. Het is mooi dat jullie erin zijn blijven geloven en de overwinning over de streep hebben getrokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen