Berghuis had willen starten: "Ik voel me fris en voel me fit"

19 november 2020, 07:37   Bijgewerkt: 19 november 2020, 07:51

Steven Berghuis speelde tegen Polen opnieuw een goede wedstrijd namens het Nederlands elftal. De Feyenoorder begon op de reservebank, maar was als invaller beslissend door uit een hoekschop de 1-2 voor te bereiden. Na afloop gaf Berghuis aan blij te zijn met de overwinning, maar was hij kritisch op de ploeg.

"Het was in het begin gewoon niet scherp genoeg", zei Berghuis tegenover de NOS over de vroege openingstreffer van Polen. "Je geeft snel die 1-0 weg, dat is precies wat Polen wil. Dan gaan ze inzakken en duurt het tot de 77e minuut voor je de 1-1 maakt." Op zoek naar de gelijkmaker liet Oranje achterin ruimte liggen die door de Polen benut kon worden. "Je moet sowieso ruimte weggeven als je het dominante team bent en wil zijn. Dat wil je liever niet, tegen Bosnië gebeurde het niet en vandaag wel. Je buigt hem wel weer om en uiteindelijk gaat het wel om winnen."

Uiteindelijk mocht Berghuis twintig minuten voor tijd als invaller het verschil proberen te maken. Een basisplaats had hij niet, omdat bondscoach Frank de Boer iedereen fris terug wilde sturen naar zijn club. "Ik had liever gespeeld, maar dat zijn keuzes", reageerde Berghuis daarop. "Ik voel me goed, voel me fris en voel me fit. Voor mij had het niet gehoeven, maar iedereen zou hetzelfde antwoorden denk ik."

De rechtsbuiten gaf aan geen 'rotgevoel' over te houden aan zijn plek op de bank. "Ik blijf het zeggen: het is het Nederlands elftal en er zijn veel goede spelers met veel kwaliteiten. Het is geen vanzelfsprekendheid dat je speelt. Zeker niet in de fase waarin ik zit, waarin ik het nog niet echt heb afgedwongen. Daar werk ik hard aan." Langzaam maar zeker hoopt hij wel een basisplaats af te kunnen dwingen. "De laatste zes interlands onder deze trainer kwamen er wel meer kansen. Bergwijn is natuurlijk ook geblesseerd, maar ik denk dat het wel duidelijk is wat ik kan brengen en wat mijn kwaliteiten zijn. Dat laat ik bij de club zien en hier nu onderhand ook steeds een beetje meer. Dat is wat je wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen