Snoeiharde penalty Memphis: "Ik luister naar m'n intuïtie"

19 november 2020, 08:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay was wederom belangrijk voor Oranje in de wedstrijd tegen Polen. De aanvaller van Olympique Lyon maakte in de 77e minuut gelijk via een snoeihard ingeschoten penalty. "Er zat een goede vaart in", reageerde hij na afloop van de wedstrijd. "Ik probeer gewoon naar m'n intuïtie te luisteren. Soms hard, maar vaak kiest een keeper ook een hoek en gaat een panenka er ook in."

Memphis was voor de camera van de NOS kritisch op het spel van Oranje. "We begonnen niet goed, niet scherp. Dan maak je het jezelf moeilijk op zo'n veld. Dan moeten we weer herstellen, dat hebben we uiteindelijk wel gedaan. Later in de eerste helft krijg je de wedstrijd in handen en krijg je drie kansen waarvan er eentje in moet. Dan kom je terug." De aanvaller noemde het frustrerend dat het de ploeg niet lukte om vanaf het begin goed te spelen. "Ik denk om naar te kijken, maar ook voor ons is het heel frustrerend. We proberen altijd scherp te beginnen. Op dit veld is het lastig voetballen. Ze komen veel in duels, dan moet je toch iets gaan verzinnen waardoor je goed in de wedstrijd komt. Na vijf minuten sta je 1-0 achter, dan moeten wij weer en komt de druk bij ons te liggen. Dat is gewoon niet nodig en zonde. We moeten kritisch op onszelf zijn, dat moet beter."

Na de achterstand lukte het Oranje wél om er een paar keer goed uit te komen. "Je creëert ruimtes en goede aanvallen. Dan moet je net de finesse of de luck hebben om het af te maken. Een paar keer glij je gewoon weg. Het was dramatisch, een schandalig veld, maar daar moet je mee omgaan. Dat hebben we gedaan, maar niet goed genoeg denk ik. In de tweede helft trek je 'm weer recht. Daar mogen we onszelf wel voor complimenteren, dat we die strijd leveren. Ik weet niet hoevaak ik ben getrapt en getrokken. Heel het team heeft strijd geleverd, alleen uiteindelijk ga je niet door en dus ben je teleurgesteld."

Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Oranje beslist door doelpunten van Memphis en Georginio Wijnaldum. Het duo was ook goed voor de doelpuntenproductie tegen Bosnië-Herzegovina. "We hadden het er toevallig net over", reageerde Memphis. "Misschien heeft het met vertrouwen te maken, of met de positie en de rol die je krijgt. We weten dat we belangrijk zijn en willen onze bijdrage leveren. Ik moet zeggen dat heel het team dat goed doet en ons zoekt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen