'Klaiber in beeld bij Oranje als vervanger Hateboer'

19 november 2020, 10:21

Sean Klaiber staat op de radar van het Nederlands elftal. Dat weet Jeroen Grueter te vertellen in de NOS Voetbalpodcast. Volgens de commentator zou de staf van Oranje de Ajacied op het oog hebben als vervanger van Hans Hateboer, die vooralsnog ondermaats presteert onder nieuwe bondscoach Frank de Boer.

De Boer voerde voor de wedstrijd tegen Polen een aantal wijzigingen door ten opzichte van het duel tegen Bosnië-Herzegovina. Een daarvan was Hans Hateboer, die in de basis stond om Denzel Dumfries rust te gunnen. De keuze pakte niet goed uit. "De Boer begint een punt te bereiken waarop je je moet afvragen of hij nog bij de selectie hoort", stelt een kritische Grueter in de podcast van de NOS. "Hij heeft toch kansen genoeg gekregen."

"Misschien dat Klaiber de stap kan maken", oppert de commentator. "Daar kijkt de staf wel naar, maar hij moet eerst grote wedstrijden gaan spelen en zich daarin kunnen onderscheiden. Met zijn aanvallende vermogen zou hij een rol kunnen spelen in Oranje, al is hij verdedigend ook niet top." Klaiber werd tot dusver nog nooit opgeroepen voor Oranje.

Vooralsnog lijkt Denzel Dumfries de concurrentiestrijd om de rechtsbackpositie te hebben gewonnen bij Oranje. De rechtsback gaf eerder deze week de assist op twee van de drie Nederlandse goals tegen Bosnië-Herzegovina. Tegen Polen loste hij na een klein uur spelen Hateboer af. Opnieuw zette de rechtsback een degelijk optreden neer. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen