Topscorer Lukaku vindt de Belgische ploeg veelzijdiger geworden

19 november 2020, 10:52   Bijgewerkt: 19 november 2020, 11:09

Romelu Lukaku speelde woensdagavond een hoofdrol in het Nations League-duel tegen Denemarken. België plaatste zich mede dankzij twee doelpunten van de Inter-spits voor de Final Four van het toernooi. Na afloop van de wedstrijd vertelde Lukaku - met vijf goals de topscorer in de Nations League - over de ontwikkeling die de Belgische ploeg heeft doorgemaakt.

"We kunnen ondertussen op verschillende manieren spelen", begon de spits. "Er zijn wedstrijden dat we de tegenstander volledig van de mat spelen, maar dit is ook een manier", doelde hij op de 4-2 overwinning op Denemarken in de strijd om de eerste plek in groep 2 van divisie A. "Als het voetballend niet gaat, moet je wat agressiever spelen, of wat meer op de counter. We hebben offensief zo veel spelers die het verschil kunnen maken, die ontwikkeling is goed. Daarbij mogen we onze identiteit als voetballende ploeg niet verliezen."

Op dezelfde persconferentie kwam ook bondscoach Roberto Martínez aan het woord. Volgens hem was de spannende strijd om kwalificatie voor de Final Four van de Nations League een teken dat de competitie steeds serieuzer genomen wordt. "De landen hebben er alles aan gedaan om zich te kwalificeren. Dat toont aan dat het toernooi langzaam aan het uitgroeien is tot een toptoernooi. Het was een lastige beslissing om de oefeninterlands te vervangen, maar dit is fantastisch voor de fans en voor iedereen die iets met de Rode Duivels te maken heeft. Het wordt een toptoernooi en de details zullen over het resultaat beslissen."

Naast België plaatsten ook Frankrijk, Spanje en Italië zich voor de eindronde van de Nations League. Deze vindt plaats in oktober 2021 - pas na het EK dat die zomer gehouden wordt. Op 3 december wordt via een loting duidelijk welke tegenstander België zal treffen in de halve finale. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen