Schorsing voor Nantes-voorzitter na intimidatie scheidsrechter

19 november 2020, 11:10   Bijgewerkt: 19 november 2020, 11:26

FC Nantes-voorzitter Waldemar Kita is voor twee maanden geschorst na het intimideren van een scheidsrechter. Dat heeft de disciplinaire commissie van de Franse bond LPF woensdagavond bekend gemaakt. De totale straf is een schorsing van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

Kita misdroeg zich op 31 oktober na afloop van de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (0-3 nederlaag). De 67-jarige voorzitter richtte zich toen op scheidsrechter Hakim El Hadj, omdat hij in de rust (bij een 0-0 stand) PSG-aanvoerder Marquinhos en sportief directeur Leonardo in de kleedkamer had ontvangen. Zij kwamen hun beklag doen over een strafschop die Kylian Mbappé volgens hen had moeten krijgen. Kort na rust kreeg PSG wél een strafschop, tot woede van Kita. Hij zocht de arbiter na afloop op. De Franse scheidsrechtersbond spreekt van intimidatie.

Naast voorzitter van FC Nantes is Kita ook bestuurslid van de Franse Ligue 1. Ook die rol mag hij door de straf tijdelijk niet vervullen.