'Aandelendeal Liverpool kan samenwerking met AZ betekenen'

19 november 2020, 12:39

Liverpool komt mogelijk gedeeltelijk in handen van RedBall Acquisitions. Fenway Sports Group, het bedrijf dat eigenaar is van de club, praat momenteel met de partij over het overnemen van twintig procent van de aandelen, een deal van 502 miljoen. Op lange termijn zou dat een samenwerking met AZ kunnen betekenen, zo schrijft Liverpool Echo.

RedBall Acquisitions is een bedrijf dat is opgezet door miljardair Gerry Cardinale en honkbalbestuurder Billy Beane. De organisatie hoopt een imperium aan voetbalclubs op te bouwen, vergelijkbaar met dat van Red Bull. Momenteel heeft de partij 85% van de aandelen van het Franse Toulouse in handen, evenals aandelen in Championship-club Barnsley en AZ (5%). 

AZ-directeur Robert Eenhoorn kent Beane door zijn verleden als honkballer. Het was Beane die hem aanmoedigde om bij AZ aan de slag te gaan, zo vertelt journalist Peter McVitie. "Toen Eenhoorn begon zocht hij een andere route om AZ competitief te maken en maakte hij gebruik van het enorme netwerk dat Billy Beane heeft."

Wat de precieze gevolgen voor de Alkmaarders zijn bij een eventuele overname van Liverpool, is nog de vraag. Mocht het van een samenwerking komen, dan is Liverpool vanzelfsprekend de primaire club. "Ik weet niet of AZ zo'n rol fijn zou vinden, omdat ze zichzelf zien als hun eigen machine. Het feit dat Billy Beane de aandelen in handen heeft suggereert dat ze wellicht hun eigen weg zullen gaan. Aan de andere kant willen ze zijn netwerk, contacten en advies zo goed mogelijk benutten, dus daarom zou het wellicht wel aantrekkelijk kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen