Haaland denkt niet aan vertrek: "Eerst prijzen pakken met BVB"

19 november 2020, 15:16   Bijgewerkt: 19 november 2020, 15:36

Erling Haaland denkt voorlopig nog niet aan een vertrek bij Borussia Dortmund. Er gingen geruchten dat de spits na dit seizoen zou vertrekken bij de Duitse club, maar daar is volgens vader Alf-Inge Haaland niks van waar. Hij vertelde aan het Duitse Sport1 dat zijn zoon eerst prijzen wil pakken met Dortmund, voor hij aan een vervolgstap denkt.

Alf-Inge Haaland - zelf voormalig speler van onder meer Leeds United, Manchester City en het Noorse nationale elftal - is samen met Mino Raiola zaakwaarnemer van zijn zoon en verzekerde de Duitse tv-zender dat de twintigjarige spits niet met een transfer bezig is. "Als je goed speelt, is het logisch dat grote clubs aankloppen, maar we hebben het hier over speculatie. We hebben een lang contract getekend bij Dortmund (tot 2024, red.) en BVB heeft op dit moment een fantastisch team voor Erling. We willen nog niet verder kijken. Je weet nooit wat er gebeurt, maar we hebben nog niet over zo'n stap gesproken. Ik denk dat hij eerst een paar bekers wil winnen met Dortmund. Dat is zijn doel."

Een andere doelstelling van Haaland is om met Borussia Dortmund de strijd aan te gaan met rivaal Bayern München. "We moeten München inhalen, in dat doel wil Erling zich vastbijten", aldus vader Haaland. "Ik denk dat BVB de Müncheners beter onder druk kan zetten dan in het vorige seizoen. Daar heeft Dortmund de mentaliteit voor, al zal het moeilijk worden." Hij hoopt daarbij op wat hulp van de subtop van de Bundesliga. "Leverkusen en Leipzig deden vorig seizoen ook lang bovenin mee en dat geldt ook voor Gladbach. De goede ploegen moeten Bayern punten afpakken, dan kan Dortmund kampioen worden", aldus een lachende Alf-Inge Haaland.

Erling Haaland maakte in januari van het huidige kalenderjaar de overstap van Red Bull Salzburg naar Dortmund, dat twintig miljoen euro voor de Noorse spits betaalde. Dat prijskaartje maakte hij meer dan waar: in 29 officiële wedstrijden voor Die Borussen scoorde hij 27 keer en gaf hij zes assists. Dit seizoen staat hij in de Bundesliga op zes uit zes. "Zijn persoonlijke wens is natuurlijk om topscorer te worden, maar Erling neemt het met BVB op tegen grote clubs en veel goede spitsen, Robert Lewandowski in het bijzonder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen