Rooney bedankt Cocu: "Maar er was verandering nodig"

19 november 2020, 16:57

Wayne Rooney (35) is in elk geval tijdelijk de opvolger van Phillip Cocu, maar heeft ook veel te danken gehad aan de Nederlandse coach. De oud-trainer van PSV werd ontslagen vanwege de tegenvallende prestaties bij de Championship-club. "Ik heb veel van hen (doelend ook op de assistenten van Cocu, red.) geleerd tijdens mijn eerste functie als assistent-coach."

Dat vertelde Rooney tijdens zijn eerste persconferentie als interim-manager van Derby County. Toch snapte hij ook dat er iets moest veranderen bij de club, gezien de recent vorm en laatste plaats van het team in het Championship. "Al met al was het een vreemde week", vond Rooney na het vertrek van Cocu. Voor even is Rooney in elk geval speler/trainer bij het team.

"Ik heb heel duidelijk gemaakt dat het mijn ambitie is om later als trainer/coach te gaan werken. Ik zou dus niet ambitieus zijn als ik hier zeg dat ik deze baan niet wil hebben. Op dit moment werk ik samen met de spelers en Liam Rosenior", aldus Rooney, die nog geen beslissing heeft genomen over zijn werkzaamheden op lange termijn.

Op korte termijn is de doelstelling simpel: "Winnen. Dat is de eerste ambitie. Dat is waarschijnlijk niet het antwoord dat je wilt horen", glimlachte de voetballer op de vraag wat zijn doelstelling is. "Maar als je je concentreert op de volgende wedstrijd en die wint, kun je snel hogerop geraken." Rosenior beschikt over de juiste papieren en gaat samen met Rooney aan de slag tegen Bristol City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen