Mourinho: liever The Experienced One dan The Special One

19 november 2020, 21:59

Als het aan José Mourinho (57) ligt, dan is zijn bijnaam The Special One vanaf heden verleden tijd. Liever hoort de Portugese coach – die de laatste jaren minder succesvol is dan voor heen – The Experienced One. Dat is in elk geval de bijnaam zoals hij zichzelf op dit moment gaat omschrijven.

Dat heeft hij tegenover Tencent Sports uit de doeken gedaan. The Special One was een bijnaam die ook al uit zijn eigen koker kwam. Hoewel de Portugees het zelf niet zal toegeven, is hij de laatste jaren minder succesvol. Dit seizoen gaat het overigens met Tottenham Hotspur getuige de tweede plaats in de Premier League overigens wel naar behoren. 

"Ik heb heel veel ervaring, dus The Experienced One past eigenlijk beter", reageerde hij desgevraagd tegenover het Chinese medium, waarin technologie centraal staat. "Alles wat ik nu meemaak in het voetbal is in feite een déjà vu voor mij. Vrijwel alles heb ik al een keer beleefd." Volgens de oefenmanager is ervaring als manager bij uitstek het allerbelangrijkste.

"Naar mate je ouder wordt, gaat het steeds beter als coach. Want je moet je hersenen gebruiken", legt Mourinho uit. Voor spelers is dat compleet anders. "Als voetballer heb je juist een goede fysieke gesteldheid nodig, die is beter bij jonge spelers", aldus Mourinho. Met een knipoog: "Behalve als je Zlatan Ibrahimovic heet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen