"Ajax-achtergrond vonden sommige clubs een bedreiging"

20 november 2020, 08:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Jaakke heeft wel een idee waarom hij maandag werd weggestemd als voorzitter van de Eredivisie CV. Tijdens een video-vergadering stemden elf clubs vóór zijn aanblijven, zeven clubs wilden niet met hem door. Daarmee haalde hij de vereiste drievierde meerderheid niet. Mede-commissarissen Peter Fossen en Oege Boonstra toonden zich solidair en traden ook af.

"Dit is heel slecht voor het betaald voetbal", reageert Jaakke in een interview met het NRC. "In een periode waarin je als sector grote problemen hebt, de stadions leeg blijven, de kas leeg raakt en in gesprek bent met Den Haag, geef je hiermee geen goed signaal af. Niet het algemeen belang maar het eigen belang wordt vooropgesteld."

Lees ookEredivisie CV-preses weg

Jaakke zou volgens betrokkenen karakterologisch niet goed hebben gelegen bij andere clubs. "Het feit dat ik een Ajax-achtergrond heb, vonden sommige clubs een bedreiging", zegt de oud-voorzitter van de Amsterdamse daar zelf over. Met name onder 'kleine clubs' was er weinig draagvlak voor Jaakke. "Ga niet wijzen naar de grote clubs, zoals nu gebeurt. Er werd gezegd: Peter Fossen zit er namens PSV, John Jaakke heeft een Ajax-achtergrond, Jan de Jong is voormalig Feyenoord-directeur. Dat klopt, maar zeg dan: wij willen die persoon benoemen. Nog nooit één voorstel gezien. Nooit heeft iemand ons gevraagd om een gesprek."

Kleine clubs voelen zich miskend, denkt Jaakke. "Maar wat doe je er zelf aan? Sommige clubs moeten echt in de spiegel kijken. Wat veel clubs nu doen is de huifkarren in een kring zetten. Het onvermijdelijke proberen tegen te houden. Over elkaar praten in plaats van met elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen