Drommel genoot: "Kreeg heel wat meer ballen om de oren"

20 november 2020, 08:12

Joël Drommel heeft een bijzondere week achter de rug. Als vervanger van Justin Bijlow mocht de 24-jarige doelman van FC Twente zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Tot een debuut kwam het niet, maar de ervaring is hem veel waard.

Achter Tim Krul en Marco Bizot was Drommel de voorbije interlandperiode de derde doelman van het Nederlands elftal. "Stap voor stap. Deze ervaring heeft me in elk geval gesterkt in de gedachte dat ik op den duur in het Nederlands elftal wil keepen en naar de top wil. Ik weet nu wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau", zegt hij tegen Tubantia.

Op het trainingsveld stond hij plots tussen de beste voetballers van Nederland. "Ik kreeg bij het afwerken heel wat meer ballen om de oren dan bij FC Twente", erkent hij. "Dit is een ander niveau dan ik gewend ben. Maar dat is ook logisch, toch? We hebben het hier over de top van Nederland, en in sommige gevallen zelfs over de top van Europa."

Drommel sprak de voorbije week veel met zijn ervaren collega Krul. "Die gesprekken met Tim waren echt mooie momenten. Hij vertelde dat hij veel van zichzelf in mij herkende als jonge keeper: dat springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat jeugdige enthousiasme zeg maar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen