'De Boer moet collega Van de Looi tot de orde roepen'

20 november 2020, 08:37

Het belang van het Nederlands elftal moet áltijd voorop staan bij Frank de Boer, vindt Valentijn Driessen. In zijn column in De Telegraaf schrijft hij dat de bondscoach zijn Jong Oranje-collega Erwin van de Looi tot de orde moet roepen. Die vindt dat talenten die een kleine rol bij het grote Oranje spelen volgend jaar zomer twee EK's kunnen spelen.

"Het is prachtig als jonge spelers zoveel mogelijk bij het Nederlands elftal zitten, maar het zou voor velen van hen natuurlijk ook goed zijn om dit jeugd-EK te spelen. Als iemand basisspeler is bij Oranje, neem Matthijs de Ligt, dan praten we nergens over. Het zou belachelijk zijn hem er nog bij te willen halen natuurlijk. Maar als jongens bij het grote Oranje een kleine rol spelen, dan moeten we bespreken wat voor hen het beste is", zei Van de Looi eerder deze week.

Driessen ziet niets in de 'oplossing' van Van de Looi. 'De bondscoach zal Van de Looi moeten vertellen dat het jeugd-EK niet wordt georganiseerd voor het cv van Van de Looi en dat alles moet wijken voor het grote EK en de voorbereiding daarop. Los van de overbelasting en kans op blessures die zo'n jeugd-EK tot acht dagen voor EURO 2020 met zich meebrengt. Het grote Oranje hoort in alles leidend te zijn bij de KNVB, De Boer en Van de Looi', de chef voetbal van De Telegraaf.

Ryan Gravenberch, Perr Schuurs (Ajax), Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu (AZ), Joshua Zirkzee (Bayern München), Justin Bijlow (Feyenoord), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (OSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig) zijn de mogelijke bespreekgevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen