Been ziet 'dik voordeel' voor 'outsider voor de landstitel' Vitesse

20 november 2020, 09:40

Na acht speelrondes is Vitesse de verrassende mede-koploper van de Eredivisie. Dat de Arnhemse club het seizoen goed is gestart, verbaast Mario Been niks. Hij noemt Vitesse een outsider voor de landstitel en ziet dat de Gelderse club een voordeel heeft ten opzichte van de andere titelkandidaten.

Vitesse veroverde in de eerste zeven wedstrijden 21 punten, evenveel als Ajax. Op doelsaldo moet de Arnhemse club de eerste plaats aan de Amsterdammers laten. "Zij hebben de zaken alleraardigst voor elkaar, met Bazoer als extra voetballer in de verdediging, Openda, Broja en Tannane als gevaarlijke aanvallers en Wittek, die ik een heerlijke back vind. En Vitesse heeft het voordeel dat het van wedstrijd tot wedstrijd kan leven en daardoor minder snel met blessures te maken zal krijgen", zegt de voetbalanalist van FOX Sports in het Algemeen Dagblad.

Van de spelers van AZ wordt dit seizoen meer gevraagd dan van die van Vitesse, ziet Been. "AZ is al het hele seizoen Europees actief en levert daarnaast veel internationals aan het grote en kleine Oranje af. Dat gaat tijdens dit propvolle seizoen toch ten koste van de fit- en frisheid. Spelers van topclubs hebben überhaupt geen rust. Ik las dat in Engeland al vijftig procent meer spierblessures zijn geconstateerd. Bij Feyenoord valt Haps nu weer weg. Wat dat betreft heeft Vitesse een dik voordeel. Ik zie ze ook als outsider voor de landstitel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen