Zuiverloon hervond zichzelf in India na advies Babel

20 november 2020, 10:59

ADO Den Haag maakte vorige maand bekend Gianni Zuiverloon tot het einde van het seizoen te hebben vastgelegd. De 33-jarige verdediger was de afgelopen jaren actief in India, waar hij naar eigen zeggen een beter mens is geworden.

Zuiverloon speelde in India bij Delhi Dynamos en Kerala Blasters. Aanvankelijk had hij het moeilijk in het Zuid-Aziatische land. "Ik zat in een appartement, soms zonder elektriciteit en water, ik moest wennen aan de smog, aan de cultuur en miste mijn zoontje. Het niveau was ook niet hoog", vertelt hij in het NPO Radio 1-programma Langs De Lijn En Omstreken.

Mede op advies van Ryan Babel investeerde Zuiverloon in zichzelf. Hij ging boeken lezen, vooral over psychologie, deed aan yoga en ging mediteren. "Als je in India zit, komt het besef hoe goed we het hebben in Nederland, Spanje, Europa. Tegenover het restaurant waar ik zat te eten, liepen kindjes onder het stof te bedelen. Als je dat heel persoonlijk neemt, krijg je het zwaar. Eigenlijk wil je iedereen helpen."

"Ik ben altijd dankbaar geweest en in India kwam dat besef nog meer. Ik ben er een beter mens geworden", gaat hij verder. "India was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt." Zuiverloon maakte nog niet zijn rentree bij ADO. Over twee weken hoopt hij fit genoeg te zijn om te kunnen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen