Transferweekje: rumoer rond Milik, PSG wil Ramos, Balotelli

21 november 2020, 12:02   Bijgewerkt: 21 november 2020, 15:38

Over ruim een maand opent de winterse transfermarkt zijn deuren. Langzaam maar zeker begint het geruchtencircuit op gang te komen. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ramos naar PSG?

Het zou zomaar kunnen dat Sergio Ramos bezig is aan zijn laatste seizoen in dienst van Real Madrid. De 34-jarige aanvoerder van De Koninklijke beschikt over een contract dat volgend jaar zomer afloopt en Paris Saint-Germain zou hem volgens AS transfervrij willen oppakken. Voor Ramos ligt in de Franse hoofdstad een contract voor drie seizoenen klaar. Bij de Franse grootmacht kan hij jaarlijks twintig miljoen euro opstrijken. Netto. Ramos overweegt de overstap te maken, daar Real Madrid zijn contract met slechts één seizoen wil verlengen. Bij de Spaanse grootmacht krijgen dertigers in principe geen meerjarig contract voorgeschoteld. Voor Cristiano Ronaldo werd wel een uitzondering gemaakt.

{image[343781][left-half][]}Inter richt vizier op Wijnaldum

Het in 2021 aflopende contract van Georginio Wijnaldum roept veel vraagtekens op over zijn toekomst. De Oranje-international kon in de zomer rekenen op interesse van het FC Barcelona van Ronald Koeman, maar zag die deal nooit concreet worden. Zaterdagochtend meldde het Italiaanse Corriere dello Sport dat ook Inter op de hoogte is van het aflopende contract van Wijnaldum. De Italiaanse topclub heeft drie middenvelders op het oog, onder wie Wijnaldum, die relatief goedkoop op te pikken zou moeten zijn. Nicolò Rovella (Genoa) en Rodrigo de Paul (Udinese) zijn de anderen. Daarbij hoopt Inter overigens af te komen van oud-Ajacied Christian Eriksen, die maar weinig indruk weet te maken op trainer Antonio Conte. 

Milik

Een bijzonder gerucht uit het zuiden van Italië. Ajax zou volgens AreaNapoli denken aan de terugkeer van Arek Milik. De Amsterdammers zouden op zoek zijn naar een 'topspits' en 'grote naam' en overwegen derhalve om weer in zee te gaan met de Poolse spits, aldus het Italiaanse medium. Het salaris van de Pool zou nog wel een struikelblok vormen. Milik beschikt bij Napoli over een contract dat komende zomer afloopt. Dit seizoen is de spits nog niet in actie gekomen voor de Italiaanse club. Napoli heeft hem buiten de selectie gelaten voor de eerste seizoenshelft in de Serie A en de Europa League nadat een transfer uitbleef en hij weigerde zijn contract te verlengen.

Actie bij Feyenoord

Er ging de afgelopen dagen een gerucht dat Feyenoord belangstelling zou hebben voor Norberto Briasco van CA Huracan. Feyenoord zou volgens Argentijnse media een bedrag van rond de zeven miljoen dollar overhebben voor de 24-jarige Armeense buitenspeler, die als toekomst opvolger van Steven Berghuis wordt gezien. Volgens Feyenoord Transfermarkt is er echter geen sprake van een op handen zijnde deal. Ook het gerucht dat Frank Arnesen in de belangstelling van AS Roma zou staan, werd naar het rijk der fabelen verwezen. Wat wel speelt, is een eventuele nieuwe verbintenis voor Marcos Senesi. De club onderzoekt de mogelijkheden om het in 2023 aflopende contract open te breken en te verlengen. De belangrijke verdediger staat daar naar verluidt open voor, waardoor Feyenoord wil en kan doorpakken.

Braziliaans avontuur Balotelli?{image[341074][right-half][]}

Europa lijkt afscheid te moeten nemen van een van de meest excentrieke voetballers van de laatste jaren. De bij Brescia weggestuurde spits is volgens de sportief directeur van Vasco da Gama dichtbij een overstap naar de gevallen topclub. Vasco bezet de zeventiende plaats in de Série A en kan de ervaring van Balotelli goed gebruiken. Het enfant terrible beleefde een hoopvolle en spectaculaire doorbraak bij Inter, maar zag zijn loopbaan de laatste jaren steeds meer in verval raken. Via Manchester City, AC Milan, Liverpool, OGC Nice, Olympique Marseille en dus Brescia werd hij deze zomer transfervrij. De Italiaanse club verscheurde het contract van Balotelli omdat hij meermaals niet op de training was verschenen. Tot paniek in Brazilië leidt dat niet. "We werken met zijn zaakwaarnemer om een van de beste voetballers ter wereld naar Brazilië te halen. Mario raakt steeds meer overtuigd van ons project", sprak de directeur van Vasco Da Gama vol bewondering over de voormalig Golden Boy.

Tagliafico langer bij Ajax

Het leek er deze zomer op dat Ajax afscheid zou moeten nemen van sterkhouders Andre Onana en Nicolás Tagliafico, maar tegen de verwachtingen in bleef het tweetal in Amsterdam. Marc Overmars sprak van 'de grootste winst van de transferzomer'. Die winst lijkt nog groter te gaan worden, want volgens het Algemeen Dagblad staat Tagliafico op het punt zijn contract bij de club te verlengen. De Argentijn ligt nog vast tot 2022, maar zal die verbindtenis met nog een jaar verlengen. 'Meer financiële zekerheid' en 'enige inschikkelijkheid als zich alsnog een toptransfer aandient' staan daartegenover. Tagliafico zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het goed naar zijn zin heeft in Amsterdam. Ook dat is dan ook een belangrijke reden om bij te tekenen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen