162 fans krijgen compensatie door reserverol Ronaldo

20 november 2020, 12:48

Een Zuid-Koreaanse rechtbank heeft een lokale promoter veroordeeld tot het betalen van een compensatie aan 162 fans omdat Cristiano Ronaldo vorig jaar juli tijdens een vriendschappelijke wedstrijd niet in actie kwam. Ondanks onvoorziene omstandigheden schond The Fasta contractuele verplichtingen, zo oordeelde een rechter in Seoul.

Juventus was vorig jaar zomer op promotietoer in Azië en speelde in juli een oefenwedstrijd tegen een sterrenploeg uit de Zuid-Koreaanse K-League. The Fasta organiseerde het duel en riep fans massaal op naar het stadion te komen om Ronaldo in actie te kunnen zien. Contractueel was vastgelegd dat de Portugees in elk geval een helft in actie zou komen, maar Ronaldo kwam niet van de bank af. Maurizio Sarri, destijds nog de trainer van Juventus, besloot zijn sterspeler rust te geven, tot woede van de Zuid-Koreaanse fans.

The Fasta moet 162 fans de helft van de ticketprijs en een vergoeding van 37 euro betalen. De tickets kostten tussen de 22 en 301 euro en waren binnen drie minuten uitverkocht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen