Racisme-incident krijgt geen staartje voor MVV Maastricht

20 november 2020 – Het laatste woord in de zaak rondom MVV Maastricht is gezegd. De club wordt niet vervolgd voor een mogelijk discriminerende uiting van een fan tijdens het duel met SC Cambuur (1-7) dit seizoen. Een fan schreeuwde iets naar aanvaller Issa Kallon. De KNVB kondigt aan dat de aanklager betaald voetbal geen reden ziet voor vervolging.

Racisme-incident krijgt geen staartje voor MVV Maastricht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'De aanklager heeft geconstateerd dat een supporter van MVV zich mogelijk discriminerend heeft uitgelaten tegenover een speler van SC Cambuur, maar dat MVV dit niet had kunnen voorkomen. Daarnaast heeft MVV volledig meegewerkt aan het tuchtrechtelijk onderzoek', legt de KNVB uit. MVV bevestigde eerder al dat een supporter inderdaad iets riep naar Kallon. Dat bevestigden de camera's in het stadion. De camera's kondigen wel zien dat een fan iets riep, maar niet wat precies.

Het incident vond plaats na het rustsignaal, toen Cambuur al ruim voor stond. De stadionspeaker riep om dat het duel gestaakt zou worden als er nogmaals iets plaats zou vinden. Dat gebeurde niet.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd