KNVB schrijft rode cijfers en meldt miljoenenverlies door corona

20 november 2020, 13:54

De coronacrisis heeft er behoorlijk ingehakt bij de KNVB. De bond meldt via de eigen kanalen dat er sprake is van een flinke financiële dreun. De Nederlandse voetbalbond heeft 12,5 miljoen euro aan inkomsten misgelopen en heeft het afgelopen seizoen daardoor af moeten sluiten met een negatief exploitatieresultaat van 6,9 miljoen euro.

Door corona moest de KNVB enkele beslissingen nemen die veel geld hebben gekost. De bond brak de amateurcompetities en het profvoetbal af en zag daarnaast diverse interlands van de kalender gehaald worden. Door het negatieve resultaat van 6,9 miljoen euro heeft de KNVB de bestemmingsreserves aangeboord. Zodoende werd het jaar afgesloten met twee miljoen euro in het rood.

'De KNVB is bij de start van de coronacrisis overgeschakeld op de 'veiligheidsmodus', waarbij de uitgaven zoveel mogelijk zijn beperkt', legt de bond uit. 'De omzetderving is verder opgevangen met steun van partners en sponsoren en door gebruik te maken van de NOW (1)-regeling van de overheid, waarmee werkgelegenheid is behouden. Het boekjaar liep van juli 2019 tot en met juni 2020 en werd alleen de laatste vier maanden sterk beïnvloed door de coronamaatregelen. De impact hiervan op het huidige en zelfs het hierop volgende seizoen zullen later ook goed merkbaar worden.'

Ondanks de impact van de crisis op de bond, heeft de KNVB er toch voor gekozen om financieel bij te springen in het profvoetbal en bij de amateurs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen