Pirlo bevestigt: "De Ligt is klaar om te spelen"

20 november 2020, 18:54

Matthijs de Ligt kan dit weekend zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen maken. De 21-jarige verdediger kampte met schouderproblemen en werd geopereerd, maar is tegen Cagliari voor het eerst in drie maanden tijd in actie komen. De kans is groot dat hij door een blessuregolf in de Turijnse defensie direct in de basis gaat starten.

Juventus moet het namelijk stellen zonder centrumverdedigers Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, die beiden kampen met spierklachten. Volgens diverse Italiaanse media vormt De Ligt hart van de defensie met Danilo en Merih Demiral. Het zullen de eerste minutne worden voor De Ligt sinds het einde van vorig seizoen. De Ligt besloot in augustus onder het mes te gaan.

Coach Andrea Pirlo is blij dat hij weer over zijn jonge verdediger kan beschikken. "De Ligt heeft al een tijdje met ons meegetraind. We hebben even gewacht op het oordeel van de medische staf, alles ziet er goed uit", aldus Pirlo op de persconferentie. "Hij is klaar om te spelen." De Ligt voegde zich deze week bij de groepstraining en trainde de laatste dagen weer volop mee. Afgelopen seizoen schopte hij het tot 29 duels voor Juventus, waarmee hij bijdroeg aan de landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen