Remise Volendam ondanks wereldgoal, zege Excelsior

20 november 2020 – FC Volendam heeft de succesvolle reeks geen vervolg gegeven. De ploeg van Wim Jonk kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen TOP Oss (1-1) en zag daarmee de achterstand op koploper SC Cambuur oplopen. Het verschil tussen de Friezen en Noord-Hollanders bedraagt nu zes punten, een gat dat Volendam vooral kan wijten aan de dramatische start aan het seizoen. 

Remise Volendam ondanks wereldgoal, zege Excelsior

De Volendammers gingen namelijk in de eerste twee speelronden onderuit, maar zijn inmiddels al tien duels op rij ongeslagen in de Eerste Divisie. Bovendien won de promotiekandidaat hiervoor vijf keer op rij, waarin het liefst 25 keer trefzeker was. Het zijn statistieken waarmee Volendam de titelaspiraties kracht kan bijzetten. Dat deed het echter niet tegen TOP Oss. Volendam was beduidend sterker, maar wachtte lang met het geven van de definitieve nekslag. Met een sublieme vrije trap dacht Dean Ruben James matchwinner te worden, maar kort voor tijd trok Dennis van der Heijden de stand gelijk.

Zege Excelsior
Zonder al te veel problemen mocht ook Excelsior drie punten bijschrijven. In eigen huis werd er met 4-1 gewonnen van Jong AZ. Zoals vrijwel gewoonlijk was het Elias Mar Omarsson die de Kralingers aan een doelpunt hielp. Zijn 1-0 betekende zijn vijftiende treffer van het seizoen. Excelsior, waar Maarten de Fockert tussen de palen begon, mocht een paar minuten later AZ-talent Tijs Velthuis danken.

De verdediger schoot de bal in eigen doel. Bij de middenmoter zorgde Ahmad Mendes Moreira voor het hoogtepunt. De invaller nam een voorzet in een keer op de pantoffel en zag zijn naam op het scoreformulier belanden. Ook invaller Des Kunst deed een gooi naar de trofee voor de mooiste goal. De middenvelder haalde in de slotfase verwoestend uit en zag zijn poging te machtig zijn voor De Fockert. Het was Stijn Meijer die met de 4-1 voor het slotakkoord zorgde.

Roda geeft het weg
Roda JC mocht lang hopen op drie punten tegen NEC, maar mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen met een punt. Kort voor tijd kreeg NEC de kans om de zege te pakken, maar de achttienjarige Syb van Ottele schoot zijn strafschop naast. De Kerkraders kwamen voor rust op voorsprong dankzij een kopgoal van Kees Luijckx, maar konden allesbehalve rustig naar de eindstreep toeleven. Na een schandalige overtreding van Roland Alberg moest Roda met tien man verder. Zonder de middenvelder kreeg NEC meer grip op de wedstrijd. Thomas Beekman trok uiteindelijk de stand gelijk (1-1).

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd