Pijnlijke nederlaag PSG, Mbappé in illuster rijtje

20 november 2020, 22:55

Paris Saint-Germain heeft voor de derde keer dit seizoen een nederlaag moeten slikken in de Ligue 1. De Franse alleenheerser leek met een 0-2 ruststand op weg naar een eenvoudige zege, maar AS Monaco boog het na rust volledig om. Twee goals van spits Kevin Volland brachten de Monegasken op gelijke hoogte, terwijl het Cesc Fabregas was die vanaf de strafschopstip het Parijse lot bezegelde (3-2). Mitchel Bakker kwam als invaller binnen de lijnen.

Kylian Mbappé liet direct weer van zich horen bij Paris Saint-Germain, dat het duel met een man minder eindigde door een rode kaart voor Abdou Diallo. De Franse steraanvaller stond twee weken aan de kant vanwege een coronabesmetting en liet tegen AS Monaco zien wat de Parijse topclub had gemist. Uitgerekend tegen zijn oude werkgever was hij tweemaal trefzeker, maar het bleek niet genoeg voor de zege.

Mbappé tekende al voor rust voor doelpunt nummer 98 én 99 in dienst van Paris Saint-Germain. Daarmee schoot hij zichzelf in de top vijf all-time clubtopscorers. Dat lijstje wordt aangevoerd door Edinson Cavani, die tweehonderd keer trefzeker was. Zlatan Ibrahimovic scoorde 156 keer. Tegen Monaco leek Mbappé kort voor rust ook direct nummer honderd tegen de touwen te schieten, maar die treffer werd afgekeurd. Eerder was het megatalent al trefzeker na een knappe sprint en vanaf de strafschopstip.

1. Edinson Cavani - 200

2. Zlatan Ibrahimovic - 156

3. Pedro Miguel Pauleta - 109

4. Dominique Rocheteau - 100

5. Kylian Mbappé - 99

Het leidde echter geen eenvoudige zege in, maar een knappe comeback van AS Monaco. Na elf speelronden voert PSG nog wel met afstand de ranglijst in de Ligue 1 aan. De ploeg van Thomas Tuchel, waar ook sterspeler Neymar zijn comeback maakte als invaller, verzamelde 24 punten in elf duels. Het LOSC Lille van Sven Botman heeft negentien punten bij elkaar gevoetbald. De Franse nummer twee heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen