Ultee wil Hofland opvolgen: "Cursus niet voor de lol"

20 november 2020, 23:54

Sjors Ultee wil dolgraag het stokje overnemen van de bij Fortuna Sittard ontslagen Kevin Hofland. De 33-jarige technisch directeur stond vorig seizoen al aan het roer van de Limburgse degradatiekandidaat, maar deed dat destijds samen met Hofland. Nu hoopt Ultee op eigen benen te kunnen staan. Tegen Feyenoord kan Ultee dit weekend in ieder geval laten zien waarom hij de vaste man moet worden.

Ultee voltooide de trainerscursus en mag daardoor zonder belemmeringen het trainerschap op zich nemen. "Ik heb de cursus destijds niet voor de lol gedaan en weet wat ik kan. Als ik vond dat ik niet goed genoeg was, was ik er ook niet aan begonnen", vertelt hij in gesprek met L1. Normaliter is het de technisch manager die een nieuwe trainer uitkiest. Ultee kan zichzelf echter niet benoemen. Volgens het Limburgse medium heeft eigenaar Isitan Gün het voor het zeggen. Zijn voorkeur gaat niet uit naar Ultee: Gün wil liever een grote naam strikken.

"Uiteindelijk moet die keuze door anderen gemaakt worden. Ik kan alleen maar elke dag goed werk leveren en dan zien we hoe het loopt." Mark van Bommel werd al genoemd bij Fortuna, maar het lijkt geen reële optie dat de ex-middenvelder aan de slag gaat bij zijn oude club. Tot er een beslissing is genomen, zit Ultee op de bank. Vorig seizoen eindigde hij met Fortuna op de zestiende plek. Dit seizoen staan de Limburgers zestiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen