Hiddink (74) begint aan nieuwe klus: "Bewust nog niet gestopt"

21 november 2020 – Guus Hiddink is sinds vorige week begonnen aan zijn nieuwe avontuur als bondscoach van Curaçao. De al 74-jarige trainer beseft dat er een keer een einde komt aan zijn imposante carrière, maar heeft nog te veel plezier in het vak. "Het WK in Qatar zou wel een mooi laatste kunstje zijn", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad

Hiddink (74) begint aan nieuwe klus: "Bewust nog niet gestopt"

Dat Hiddink op 74-jarige leeftijd nog aan een dergelijk avontuur begon, deed de nodige wenkbrauwen fronsen. "Ik was heel bewust nog niet gestopt als trainer. Ik voel dat ik nog zo ontzettend graag tussen die gasten op het veld sta. Dat blijft het allermooiste. Zolang ik dat kan opbrengen met het lijf en vooral met de kop, waarom zou ik dan afscheid nemen? Omdat andere mensen vinden dat het tijd is?"

"Kijk, ik ben natuurlijk niet gek", ging de trainer verder. "Wat je moet voorkomen is dat mensen zeggen: 'daar heb je hem weer, het bekende plaatje wordt weer grijs gedraaid'. Daar heb ik heel beuwst mensen uit mijn omgeving op gezet, die dat voor mij in de gaten houden. Als die situatie ontstaan, dán moet je stoppen, maar ik ben nog geen Pompeï waar de as al lang een breed overheen is gegaan. Als er op het trainingsveld een rondo wordt gespeeld, doe ik nog steeds mee met de linkerpoot."

Hiddink is ambitieus als het om zijn nieuwe klus gaat. Met Curaçao hoopt hij het WK te kunnen halen. "Dat is het doel, daar werken we aan, maar ik moet er wel meteen bij zeggen: het is een lange weg en bepaald geen eenvoudige. Om uiteindelijk daar te komen, moeten we ons meten met landen als Mexico en de Verenigde Staten. Ga er maar aan staan. Maar ik denk op deze dagen nog wel eens aan Leo Beenhakker. Die stond opeens met Trinidad en Tobago op het WK in Duitsland, met eigenlijk alleen captain Dwight Yorke als grote naam. Het kan dus wel."

Lees ook: Hiddink eindelijk aan de slag bij Curacao: "Voor alle partijen goed"

Eredivisie

gerelateerd