Neymar 'vastberaden', Tuchel bevestigt basisplaats tegen Leipzig

21 november 2020 – Neymar is volledig hersteld van de blessure die hij een kleine maand geleden opliep tegen Istanbul Basaksehir. In de wedstrijd tegen AS Monaco van vrijdagavond deed hij al dertig minuten mee. Op de persconferentie achteraf bevestigt trainer Thomas Tuchel dat hij komende dinsdag in het Champions League-duel tegen RB Leipzig aan de aftrap zal staan.

Neymar 'vastberaden', Tuchel bevestigt basisplaats tegen Leipzig

Tuchel ziet dat Neymar 'vastberaden' is, zo citeert het Franse L'Équipe. "Hij zal starten tegen Leipzig", verklapte de Duitse trainer vervolgens. Neymar viel geblesseerd uit in het Champions League-treffen met Istanbul Basaksehir en was een kleine maand niet inzetbaar voor Paris Saint-Germain. Ook de kwalificatieduels van de Braziliaanse nationale ploeg moest hij aan zich voorbij laten gaan.

De kraker tussen AS Monaco en Paris Saint-Germain van vrijdagavond was een waar spektakelstuk. De Parijzenaren stonden na een half uur spelen met 0-2 voor en zagen tot twee keer toe de derde treffer afgekeurd worden. Na rust herpakte Monaco zich en kwam het op 2-2. In die 83e minuut bracht Abdou Diallo zijn ploeg nog verder in de problemen. De Franse verdediger pakte rood in eigen zestien en gaf zo bovendien een penalty weg. Die werd benut door Cesc Fabregas, waardoor PSG met lege handen kwam te staan.

"We moeten de kritiek accepteren", zei Tuchel na afloop over de wedstrijd. "We zijn volledig gestopt met voetballen en hebben niet gedaan wat nodig is om te winnen: verdedigen, agressief blijven, scherp zijn. Je kan altijd verliezen, maar om zo'n wedstrijd te verliezen is heel raar." Dat het Champions League-duel tegen Leipzig voor de deur staat, kan volgens de trainer de oorzaak zijn van het concentratieverlies van zijn ploeg.

Ligue 1

gerelateerd