Verweij ontkracht geruchten: "Milik veel te duur voor Ajax"

21 november 2020, 13:57

Arek Milik keert voorlopig niet terug bij Ajax. Dat voorspelde clubwatcher Mike Verweij. Milik zit op een dood spoor bij Napoli en werd door verschillende media in verband gebracht met een terugkeer bij zijn oude club. Volgens Verweij is de Poolse spits echter 'veel te duur' voor de Amsterdammers.

"Ajax gaat niet voor Milik", stelde de verslaggever in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Het is ingegeven door een artikel van een Italiaanse krant. Op zich een logische gok; Milik is op een zijspoor beland bij Napoli, traint niet meer mee en wil zijn contract niet verlengen." Hoewel logisch, verwacht Verweij dat het niet van een transfer zal komen. "Milik is veel te duur voor Ajax. Op dit moment is de financiële situatie van Ajax zo dat tien miljoen euro voor een speler al veel te veel is. Dat kan overigens zomaar anders zijn als ze nog drie keer winnen in de Champions League."

Ajax was afgelopen zomer al op zoek naar een spits, maar slaagde door de eigen strenge eisen niet in die zoektocht. Dusan Tadic vervult de rol daardoor geregeld, waar Ajax ook echte spitsen Lassina Traoré en Klaas-Jan Huntelaar nog als opties heeft. "Ajax is aan het speuren, maar dat is moeilijk", vertelde Verweij verder. "Een goede spits kost heel veel geld. Of je moet iemand huren van een topclub, iemand die ergens niet in het verhaal voorkomt. Dan heeft hij niet veel gespeeld, maar moet hij er in januari wel direct staan in de wedstrijden tegen PSV en Feyenoord. Dat is een heel moeilijke zoektocht."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen