Borja schlemiel tijdens gelijkspel bij Groningen - Vitesse

21 november 2020 – Medekoploper Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd om voor de zesde keer op rij te winnen. In een tamme wedstrijd kwamen de Arnhemmers niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Schlemiel van de avond was Armando Broja die voor open doel de wedstrijd had moeten beslissen in het voordeel van de gasten.

Borja schlemiel tijdens gelijkspel bij Groningen - Vitesse

In de negende speelronde van de Eredivisie kon trainer Thomas Letsch niet beschikken over smaakmaker Riechedly Bazoer. De tot omgetoverde centrale verdediger van Vitesse pakte twee geleden in het duel met FC Emmen een rode kaart. Letsch heeft Matus Bero opgeroepen als zijn vervanger. Daardoor moeten Patrick Vroegh, Thomas Bruns en Daan Huisman genoegen nemen met een plekje op de bank.

Bij Groningen debuteert Jöel van Kaam. Hij staat daarmee samen met zijn broer Daniël in de basis. De van origine rechtsbuiten vervangt de geschorste Damil Dankerlui. Daardoor begint de vleugelaanvaller op de rechtsbackpositie.

Vitesse liet het initiatief in de openingsfase aan Groningen. De thuisploeg probeerde een gaatje te vinden in de Arnhemse verdediging, maar wist dat dit geen gemakkelijke opgave ging worden. De geel-zwarten hebben dit seizoen namelijk pas vijf tegentreffers en zijn daardoor de minst gepasseerde verdediging naast Ajax en PSV. De eerste echte kans kwam voor de bezoekers. Door een foute inspeelpass van Wessel Dammers kwam Bero in een gevaarlijke scoringspositie en schoot kiezelhard tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde net voor de lijn terug het veld in, waardoor de Groningers opgelucht adem konden halen.

Na het eerste kwartier was Vitesse het spoor bijster. Door het overtal op het middenveld kon Groningen er makkelijk uitvoetballen en dat leidde ook de tot de openingstreffer van de wedstrijd. Patrick Joosten kreeg, na slim voorbereidingswerk van Daniël van Kaam, enorm veel ruimte om naar het doel te stormen van Vitesse. Hij kapte naar binnen en plaatste de bal fraai langs Remko Pasveer in de lange hoek: 1-0.

Vlak voor rust ging kreeg de ploeg van Danny Buijs alsnog de deksel op de neus. Uit een vrije trap van Vitesse staat de defensie van Groningen even niet op te letten, waardoor Oussama Tannane de bal snel voorgeeft en Loïs Openda de 1-1 binnentikt bij de tweede paal.

De tweede helft kwam niet echt tot ontbranding. Pas twintig minuten na de rust was er een levensgrote kans voor Vitesse. Armando Broja had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. De Albaniër deed alles goed nadat hij werd weggestuurd en daaropvolgend Padt passeerde met een mooie sleep, maar knalde de bal voor een leeg doel hopeloos over.

In de slotfase konden beide ploegen niet echt iets forceren, waardoor het duel tussen Groningen en Vitesse in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Groningen: Sergio Padt 6, Joël van Kaam 6, Bart van Hintum 6, Wessel Dammers 5, Gabriel Gudmundsson 6 (75. Remco Balk –), Ko Itakura 6, Azor Matusiwa 7, Ahmed El Massaoudi 6, Daniël van Kaam 6,5, Patrick Joosten 6,5 (75. Mohamed El Hankouri –), Jurgen Strand Larsen 5
Vitesse: Remko Pasveer 5, Eli Dasa 5,5, Danilho Doekhi 6,5, Jacob Rasmussen 6, Loïs Openda 6,5 (81. Daan Huisman –), Sondre Tronstad 5, Tomas Hajek 5 (46. Thomas Buitink 5,5), Armando Broja 5 (81. Hilary Gong –), Oussama Tannane 6,5, Matús Bero 5, Maximilian Wittek 5,5
Man of the match: Azor Matusiwa

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Eredivisie

gerelateerd