United mazzelt met de VAR en boekt eindelijk een thuiszege

21 november 2020, 23:03

Met veel pijn en moeite en de nodige mazzel met de VAR heeft Manchester United het thuisduel met West Bromwich Albion gewonnen. Invaller Donny van de Beek zag dat de voormalig grootmacht het lange tijd erg lastig had, maar een 'dubbele' penalty van Bruno Fernandes genoeg bleek voor een minieme zege: 1-0.

Donny van de Beek maakte minuten in Oranje, maar in Manchester vervulde hij wederom een bijrol. Echt warm werd hij niet van de tweede helft, waarin Antony Martial de grootste kans op de openingstreffer kreeg. Hij faalde echter van dichtbij. Verder had West Bromwich Albion het achterin goed staan, waardoor het duel maar wat voortkabbelde.

Dat was in de tweede helft wel anders. Kort na rust was het begin spectaculair omdat Bruno Fernandes een overtreding begin in de eigen zestien. Na inmenging van de VAR werd het lichte vergrijp echter niet zwaar genoeg geacht voor en pingel. Kort daarna greep David de Gea kortdaad in op een schot van Conor Townsend.

Penaltypech

Fernandes mocht kort daarna aanleggen op de stip na een ongelukkige handsbal van Darnell Furlong. Doelman Sam Johnstone keerde de pingel uitstekend, maar kwam net te vroeg van zijn lijn. De Portugees mocht daarom herkansen en faalde ditmaal niet: 1-0 en een flinke dosis penaltypech voor West Brom.

De meevaller duwde United in de juiste richting, want de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer ging iets makkelijke voetballen. De grootste kans was echter voor West Brom, dat via invaller Callum Robinson met een afstandsschot de lat trof. Van de Beek mocht een kwartier voor tijd nog opdraven.

Gescoord werd er niet meer, waardoor United weer in het linkerrijtje van de Premier League verschijnt. De club staat nu negende, het dappere en onfortuinlijke West Brom achttiende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen