Dramatische start voor Koeman: "Het moet beter"

22 november 2020, 09:46   Bijgewerkt: 22 november 2020, 11:12

Het is Ronald Koeman nog absoluut niet gelukt om FC Barcelona op de rit te krijgen. Dat de problemen in de selectie diep zitten, bleek zaterdagavond toen er met 1-0 verloren werd van Atlético Madrid. Dat Barcelona vooral aanvallend een tandeloze indruk maakte, was zorgelijk. De Nederlandse coach beseft dat het snel beter moet.

In Madrid hoopte Barcelona juist de aansluiting met de top terug te vinden, maar werd het gat alleen maar groter. Barcelona staat na de dramatische seizoensstart van Koeman nu tiende, met negen punten minder dan nummer twee Atlético. "Ik ben verantwoordelijk, dat is de trainer altijd", sprak Koeman na het duel tegen Marca. "We weten dat de resultaten beter moeten en ik heb vertrouwen in de spelers die we hebben. We moeten zowel aanvallend als verdedigend stappen maken. Het is zaak dat we een keer een serie neerzetten met overwinningen."

Tegen Atlético kwam Barcelona vooral aanvallend zwak voor de dag. Het kon eigenlijk totaal geen vuist maken tegen het team van Diego Simeone. "We speelden op zich goed in de eerste helft, maar een team als Barcelona kan niet op zo'n manier een goal incasseren." Daarmee doelde Koeman op de blunder van Marc-André Ter Stegen die het doel uit kwam stormen waardoor Yannick Carrasco kon scoren.

Zorgen waren er na afloop over Gerard Piqué, die uitviel met een op het oog ernstige knieblessure. "Ik maak me zorgen", zei Koeman. "Je ziet dat er veel blessures ontstaan door het schema dat we hebben. Ik zal morgen de balans opmaken en kijken hoe het met hem en Sergi Roberto is. Ik weet nog niet of ze er lang uit zullen zijn, want ik heb nog geen contact gehad met de dokter."

Lees ookFC Barcelona maakt zich grote zorgen om knieblessure Piqué

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen