Feyenoord draagt vanwege Doesburg rouwbanden tegen Fortuna

22 november 2020, 11:04

De spelers van Feyenoord dragen zondagmiddag rouwbanden tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dat heeft alles te maken met het overlijden van Pim Doesburg, voormalig keeperstrainer van de Rotterdammers.

De Rotterdammer overleed deze week op 77-jarige leeftijd. De voormalig keeper stond zijn hele voetballoopbaan als doelverdediger onder contract bij afwisselend Sparta Rotterdam en PSV, voor wie hij opgeteld 687 wedstrijden speelde. Dat is een record waarbij vrijwel niemand in de buurt kan komen, alleen Jan Jongbloed kwam tot een enigszins vergelijkbaar aantal.

Ook speelde Doesburg acht interlands voor Oranje, waar hij later tussen 1990 en 2000 keeperstrainer was. De functie van keeperstrainers vervulde hij tot en met 2007 ook in De Kuip bij Feyenoord, waar hij werd opgevolgd door Patrick Lodewijks. Eerder was hij al een jaartje bij Sparta Rotterdam actief in de functie van keeperstrainer. De Rotterdammers spelen zondag tegen ADO Den Haag eveneens met rouwbanden.

Doesburg behaalde met PSV in zijn periode twee landstitels (1985/1986 en 1986/1987), maar was in die periode wel de tweede keeper van de Eindhovenaren. Hans van Breukelen genoot die seizoenen de voorkeur boven Doesburg, die in totaal dertien seizoenen voor PSV uitkwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen