Ajax lijdt in Eredivisie Vrouwen eerste nederlaag van seizoen

22 november 2020, 14:39

Aan de indrukwekkende seizoensstart van Ajax is zondag een einde gekomen. De Amsterdamse vrouwen wonnen in de Eredivisie Vrouwen de eerste zeven duels en gingen daarmee fier aan kop, maar die reeks is zondag beëindigd. FC Twente was met 2-1 te sterk.

En dat terwijl Ajax nog wel prima begon aan de wedstrijd. Marjolijn van den Bighelaar zorgde er na een halfuur voor dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Een eigen doelpunt van Stefanie van der Gragt, die niet goed reageerde bij een corner, zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. Fenna Kalma (op archiefbeeld) was uiteindelijk de speelster die de winnende goal maakte voor Twente. Na een uur spelen schoot zij de bal achter keepster Lize Kop, die overigens een bikkelharde overtreding beging op Renate Janssen maar geen rode kreeg voor die actie.

Ajax behoudt desondanks de koppositie in de Eredivisie. Ajax heeft 21 punten, terwijl PSV op 18 staat. Door de winst staat Twente op 16 en die ploeg mengt zich zodoende weer in de strijd om de titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen