'Zorniger en Korkut opties bij Fortuna, Ultee ook mogelijk'

22 november 2020, 16:40

Fortuna Sittard heeft Alexander Zorniger op de korrel om de nieuwe trainer te worden van de Limburgers. De club die zondagmiddag met 1-3 verloor van Feyenoord is na het ontslag van Kevin Hofland op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. Ook Tayfun Korkut en een langere aanstelling voor Sjors Ultee zijn opties voor Fortuna.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Zorniger, de Duitse coach die eerder in beeld was bij FC Twente, is dus een van de drie kandidaten. Hij zit sinds deze zomer zonder club, aangezien zijn periode bij Brøndby IF ten einde kwam. Eerder was hij hoofdcoach van RB Leipzig (in de lagere divisies) en VfB Stuttgart.

Korkut heeft een verleden bij onder andere VfB Stuttgart, Bayer Leverkusen en 1. FC Kaiserslautern, maar was de laatste jaren bij die clubs niet echt succesvol. Zij avonturen bleven bij die clubs veelal beperkt tot één seizoen. Wel heeft hij met 48 interlands voor Turkije als voetballer een grote staat van dienst in Europa.

Ook is het optioneel dat Ultee, die de vorige twee jaar als stroman de eindverantwoordelijke was naar Hofland, opnieuw de leiding krijgt. Fortuna Sittar speelde onder zijn hoede in elk geval tegen Feyenoord zondagmiddag, maar mogelijk houdt hij dus het vertrouwen van de clubleiding in Limburg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen