Lukaku redt Internazionale, assist Karsdorp bij zege Roma

22 november 2020, 17:00

Internazionale is zondagmiddag ontsnapt aan een pijnlijke nederlaag in eigen huis. De ploeg van Antonio Conte kwam na ruim een uur op een 0-2 achterstand tegen Torino, maar in het laatste half uur werd een nederlaag afgewend dankzij uitblinker Romelu Lukaku en daarmee de eerste zege sinds eind oktober geboekt (4-2). Bij AS Roma was Henrikh Mkhitaryan opnieuw de grote man.

Met twaalf punten uit zeven duels en de laatste plaats in de Champions League-poule verliep het Serie A-seizoen dramatisch tot dusver voor Internazionale en in eigen huis tegen Torino leek daar zondagmiddag een nieuw hoofdstuk bij te komen. Op slag van rust scoorde Simone Zaza gevolgd door een rake strafschop van Christian Ansaldi na goed een uur voetballen.

De 0-2 betekende gek genoeg ook de ommekeer in de wedstrijd, aangezet door Lukaku. De Belgische spits gaf eerst de assist op Alexis Sánchez en liep vervolgens drie minuten later uit een pass van de Chileen de gelijkmaker tegen de touwen van dichtbij. Vijf minuten voor het einde verdiende Achraf Hakimi een goedkope strafschop, die door Lukaku werd afgerond. In blessuretijd besliste invaller Lautaro Martínez het duel.

AS Roma – Parma 3-0

Henrich Mkhitarjan verkeert dit seizoen in bloedvorm bij AS Roma. De Armeniër nam voor de interlandbreak tegen Genoa alle drie de goals voor zijn rekening (1-3 zege) en maakte zondagmiddag tegen Parma een wereldgoal: van grote afstand schoot hij snoeihard binnen. Het was al de 2-0 voor de Romeinen en ook de derde goal kwam op naam van Mkhitarjan, met een assist van Rick Karsdorp, die een vaste basisklant is van AS Roma. Gezien de problemen bij het Nederlands elftal op de rechtsbackpositie achter Denzel Dumfries kan de oud-Feyenoorder wellicht eens in beeld komen, als hij deze goede vorm doorzet. Met de Romeinse ploeg stijgt hij namelijk bovendien naar de derde plaats in Italië.