Nederlandse enclave 1. FSV Mainz hekkensluiter af door Mateta

22 november 2020, 17:22   Bijgewerkt: 22 november 2020, 17:27

1. FSV Mainz heeft een verrassende overwinning geboekt op bezoek bij SC Freiburg. De geplaagde ploeg van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste stond na zeven Bundesligaduels op slechts één punt, maar had zondagmiddag na een kleine helft al een 0-3 voorsprong op de borden staan. Die werd omgezet in een uiteindelijke 1-3 zege.

Jean-Philippe Mateta was de grote man aan de kant van 1. FSV Mainz, want hij nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening. De aanvaller is sowieso een van de lichtpuntjes dit seizoen, waarin trainer Achim Beierlorze reeds werd ontslagen bij de club. De spits maakte in alle competities al tien doelpunten in negen officiële wedstrijden.

Toch zal ook Boëtius een goed gevoel overhouden aan de eerste zege van dit Bundesliga-seizoen en niet alleen vanwege de driepunter. De Nederlandse buitenspeler zette na veertig minuten met een fraaie steekpass Mateta vrij voor de keeper, waarna de topscorer voor de 0-3 tekende. De assist was een goede bijdrage aan de eerste zege van het seizoen, waarmee de ploeg - waarbij Mark Flekken ontbrak vanwege een blessure - opeens weer boven de streep staat in de Bundesliga. Daar kon Guus Til tijdens een korte invalbeurt helemaal niets meer aan veranderen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen